Informační portál Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR z.s.

Bulgogi – korejské barbeque (4 porce)

| autor: Evžena Janovská


zpět

suroviny:  300 g hovězí svíčkové, 1 ks. cibule, 100 g hlávkového salátu, na kořenící omáčku: 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 1 polévková lžíce cukru, ½ polévkové lžíce medu, 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky, 1 polévková lžíce nasekaného česneku, ½ polévkové lžíce sezamové soli, mletý černý pepř, 50 ml hruškové šťávy, 1 polévková lžíce sezamového oleje (kořenící omáčku je možné koupit hotovou)

postup: Očistíme maso a cibuli a nakrájíme na kousky. Smícháme všechny ingredience na kořenící omáčku (nebo ji koupíme hotovou), promícháme s masem a cibulí a marinujeme 30 minut. Na velké pánvi opékáme zprudka maso 3 minuty a potom několik minut na střední teplotě. Podáváme s hlávkovým salátem.

Poznámka: suroviny je doporučováno koupit v prodejně specializované na korejské nebo asijské potraviny.

Vloženo 11.11 2014

Energie = 3.737 kJ   Sacharidy = 48,7 g  Tuky = 49,1 g   Bílkoviny = 68,5 g

© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.