Informační portál Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR z.s.

Jarní nádivka s bylinkami (5 porcí)

| autor: Evžena Janovská


zpět

 Suroviny: 1 chlebíčková veka, 5 vajíček, 200 g uzeného masa, 300 g vepřové plece, 1/4 l mléka, petrželka, nasekané mladé listy kopřivy, sůl a pepř, máslo (vymazání)

Postup: Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme chvíli rozležet. Vepřové maso uvaříme zvlášť, zároveň vaříme i uzené maso a po vychladnutí jej nakrájíme nadrobno. Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Komu nechutná uzené maso nebo kdo ho nesmí, může ho nahradit libovým vepřovým masem.

 

Energie = 11.409 kJ  Sacharidy = 73,6 g  Tuky = 217 g  Bílkoviny = 118,9 g

© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.