Informační portál Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR z.s.

Jihočeský kapr (2 porce)

| autor: Evžena Janovská


zpět

Suroviny: ½ kapra o váze do 2 kg, 1 polévkové lžíce (20 g) másla, 150 ml červeného vína, sůl. ½ citronu

Postup: Kapra očistíme, vykucháme, nakrájíme na podkovy, posolíme z obou stran a opečeme na rozpáleném másle. Mírně podlijeme horkou vodou dle potřeby a červeným vínem a podusíme. Vypečenou šťávu ochutíme šťávou z citronu, osolíme a krátce povaříme. Podáváme s různě upravenými brambory.

3.7 2014

Energie = 3.136 g  Sacharidy = 0,8 g   Tuky = 40,6 g   Bílkoviny = 70,4 g

© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.