Informační portál Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR z.s.

Kari masová směs



zpět

KARI MASOVÁ SMĚS

Ingredience:
1/2 kg vepřového masa /plecko, kýta/,

1 lžíce oleje,

sůl, pepř,

2 lžičky kari koření,

2 lžičky orientálního koření,

2 lžíce sójové omáčky,

feferonka,

1 větší cibule,

pórek
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, pokapeme olejem, přidáme ostatní koření.
Promícháme, přikryjeme fólií a dáme do chladničky uležet nejlépe 2-3 dny.

Uleželé maso osmahneme na oleji ze všech stran asi 5 minut.

Ke konci přidáme nakrájenou cibuli, feferonku a pórek, krátce orestujeme,

přilijeme trošku vody, aby se vytvořila šťáva a dochutíme solí. 

Podáváme s rýží nebo s opečenými americkými brambory

 Energie = 5611 kJ  Sacharidy = 6 g  Tuky = 102 g  Bílkoviny = 96 g

Varianta 2 - s americkými brambory

 

© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.