Informační portál Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR z.s.

Kuře s medovou krustou (2 porce)

| autor: Evžena Janovská


zpět

suroviny: 2 kuřecí prsíčka s kůží a kostmi nebo 2 kuřecí stehýnka s kůží a kostmi

medová zálivka: 1 polévková lžíce medu, 1 polévková lžíce oleje, 1 čajová lžička oregana, 1 čajová lžička soli, šťáva z jednoho citrónu

postup: Připravíme zálivku, do které položíme omyté a očištěné kuře a necháme alespoň 3 hodiny odležet v lednici. Potom vše vložíme do zapékací misky a pečeme cca ¾ hodiny ve vyhřáté troubě. Během pečení podléváme dle potřeby horkou vodou. Po upečení necháme ještě 5 minut v troubě. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory nebo s vařenými prolisovanými brambory.

Vloženo 12.8 2014 

Energie = 3.226 kJ    Sacharidy = 17,8 g   Tuky = 30,4  Bílkoviny = 108,8 g

© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.