Informační portál Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR z.s.

Kuřecí jáhlové rizoto (1 porce)

| autor: Evžena Janovská


zpět

Suroviny: 80 g jáhel, 90 g kuřecích prsních řízků, 100 g červeného hlávkového zelí, 50 g kapusty, ½ cibule, 1 polévkové lžíce (10 ml) oleje, sůl, pepř, oregano, petrželová nať, česnek

Postup: Na polovičním množství oleje osmahneme oloupanou, najemno nasekanou cibuli, přidáme jáhly a opražíme. Zalijeme horkou vodou, osolíme a dusíme doměkka. Na druhé polovině oleje osmažíme kuřecí maso, přidáme zelí a kapustu, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme, až se voda vypaří. Nakonec vmícháme jáhly, dochutíme česnekem, oreganem, pepřem a petrželovou natí.

3.7 2014

Energie = 1.123 kJ    Sacharidy = 69,2 g   Tuky = 13,5 g  Bílkoviny = 32,2 g

© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.