Informační portál Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR z.s.

Znojemská roštěná (2 porce)

| autor: Evžena Janovská


zpět

Suroviny: 1 menší cibule, 20 ml (2 polévkové lžíce) oleje, 200 g hovězího zadního (na plátky), 1 vejce, 2 sterilované okurky, 1 polévková lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř

Postup: Na oleji necháme zesklovatět oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mírně naklepané hovězí plátky, které osmahneme na oleji s cibulí. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme polovinu hořčice a necháme vařit téměř doměkka. Potom přidáme část nakrájených sterilovaných okurek a zbylou polovinu hořčice. Když je maso měkké, přidáme nakrájená vařená vejce a zbylé sterilované okurky. Zamícháme a chvíli povaříme. Podáváme s rýží.

3.7 2014

Energie = 2.774 kJ   Sacharidy = 7,5 g    Tuky = 50 g  Bílkoviny = 45,9 g

© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.